Güvenlikli İskele Sistemleri

H Tipi Güvenlikli İskele Sistemi yapıların cephelerinde kullanılan, güvenli çalışma ortamı sunan, hızlı kurulup sökülebilen, kolay depolanabilen, cephelerle tam uyumlu çalışabilen yapısı ile birçok avantajları olan, yaygın kullanılan bir iskele sistemidir.

100 m. yüksekliğe kadar güvenle kurulabilir.

Hızlı kurulup sökülür, el aleti gerektirmez, zaman tasarrufu sağlar.

Depolarken fazla yer kaplamaz, alan tasarrufu sağlar.

Birleşim kaynakları robotik hatlarda el değmeden yapılır.

Kopmaya, kırılmaya, kesilmeye karşı dayanıklı özel dövme pim kullanılır.

Mekanik testlerden geçmiş, sertifikalı boru, profil ve saclar kullanılır.

Güvenlikli İskele Nedir?
H Tipi iskele sistemi, çerçeveli iskele sistemi olarak da bilinmektedir. Çoğu inşaat işlerinde, yapı yüzeyinde yapılacak boya, sıva, yalıtım vb… gibi her türlü cephe işlemlerinde kullanılabilir. En yaygın iskele sistemlerindendir.

Bu iskele sisteminde flanşlı iskeleden farklı olarak, ana taşıyıcı yani dikey elemanlar çerçeve şeklinde, yatay ve çapraz elemanlarla yapılacak bağlantı ise pimli kilitler yardımıyla oluşmaktadır.

Dikey çerçevelerde toplamda 3 adet pimli kilit sistemi bulunmaktadır. Pimler, yatay elemanların bağlantılarının yapılacağı kısımlarda içe bakacak şekilde 2 adet, çapraz elemanların yerleştirilmesi için dışa bakacak şekilde 1 adettir. Bu pimli kilit sistemleri dikey çerçeveye güvenli ve sağlam bir şekilde kaynaklanmalıdır.

Güvenlikli  İskele Kurulumu Nasıl Yapılır?
H tipi iskele kurulumu sayfamızda 3D olarak yapılan modellemelerle sırasıyla gösterilmektedir. H Tipi iskele sisteminde kullanılan malzemeler hep standart ölçülerden imal edildiği için kurulumu hızlı ve pratiktir. Maliyeti diğerlerine göre daha uygun olmaktadır. Kurulum için ek iş gücü oluşturmaya, zorlanmaya (çekiç kullanmak) gerek yoktur. Az malzemeyle çok iş yapılabilir. Montajı ve demontajı kolay olduğundan işgücünden tasarruf edilir.

Galvanizli Güvenlikli H Tipi İskele Malzemelerimiz,  TS EN 12810 Ön Yapımlı Bileşenlerden Oluşan Cephe İskeleleri Standartı ve TSE EN İSO 3834-2 Metalik Malzemelerin Ergitme Kaynağı İçin Kalite Şartları Standartına uygun üretilmektedir.

Güvenlikli İskele üretiminde kullanılan borular mekanik ve kimyasal testleri yapılmış, TSE EN 10219-2 Yapısal Çelik Boru Standardına uygun borulardan imal edilmektedir. Daha sonrasında da iskele elemanları TSE 12810-2 ve TSE 12811-1 Standartlarına göre Dayanıklılık, Yükleme, Sehim ve Küre Atma deneylerine tabi tutulmuştur.

Güvenlikli İskele Sistemi : Alt Ayar Mili, Başlangıç Yatayı, Dikey Çerçeve, Yatay Eleman, Çapraz Eleman, Yürüme Platformu(Sac Kalas), Topukluk(Tekmelik), Merdivenli Platform, Yan Korkuluk, Çıkıntı Konsolu ve Aksesuarlardan oluşur.

Güvenlikli İskele Sisteminde ; Alt ayar milleri 38,0/4,0mm, Dikey çerçeveler 48,3/3,0mm, Yatay elemanlar 34,0/2,0mm, Çapraz elemanlar 40,0/2,5mm kesitlerinde TSE EN 10219-2 Yapısal Çelik Boru Standardına uygun borulardan imal edilmektedir.

İskele sistemi üzerinde bulunan tüm elemanlar, TSE 12810-2 ve TSE 12811-1 Standartlarına göre Dayanıklılık, Yükleme, Sehim deneylerine tabi tutulmuştur. Platformlar 2,50 mt yükseklikten 100 kg ağırlığındaki Küre atılarak test edilmiştir.

Güvenlikli İskele Kurulumu : Alt ayar milleri ayarlanır, Başlangıç yatayları iki ayar milinin üzerine yerleştirilir, En alt yatay elemanlar eklenir, İskele sistemi teraziye alınır, Merdiven altına gelecek bölüme yürüme platformları yerleştirilir, Dikey çerçeveler yerleştirilir, Yatay elemanlar çerçeveler üzerindeki pimlere yerleştirilir, Çapraz elemanlar başlangıç yatayı ve dikey çerçeve üzerindeki pimlere yerleştirilir, Merdivenli platform yerleştirilir, Metal platformlar çift sıra olacak şekilde yerleştirilir, Üst sıra yatay ve çapraz elemanları yerleştirilir, Topukluklar yerleştirilir, Her 2,0 mt yükseklik için sırasıyla bu işlemler tekrarlanır, güvenlik amacıyla duvar bağlantısı gerçekleştirilir.

Dikey çerçeveler ; Ana taşıyıcı elemanlardır. 48,3/3,0mm çelik boruların alttan 20/40/2,0mm ve üstten 40/60/2,0mm profil demirlerle kaynaklanarak, çerçeve haline gelmesiyle oluşur. Standart çerçevelerin boyu 2,00mt, eni de 75-80cm arasındadır. Bağlantı kısımları, ikisi iç kısımda yatay elemanlar için, bir tane de dış kısımda çapraz elemanlar için kaynaklanmış pimli kilitlerle sağlanır.

Yatay elemanlar ; Dikey çerçeveleri birleştirerek korkuluk görevi görürler. 34,0/2,0mm çelik borulardan imal edilir. İskele sistemi üzerinde bağlantı yapabilmeleri için 2 ucu da ezilerek pimlerin geçeceği boyutta delikler açılır. Boyları standart olarak 2,50mt dir. Şartlara uygun olacak şekilde 2,50mt, 1,80mt, 1,50mt olarak da imal edilebilirler.

Çapraz elemanlar ; Dış kuvvetlere karşı sistemin güvenliğini sağlamakta ve hareket etmesini engellemekte kullanılır.40,0/2,5mm çelik borulardan imal edilir. İskele sistemi üzerinde bağlantı yapabilmeleri için 2 ucu da ezilerek pimlerin geçeceği boyutta delikler açılır. Boyları, dikeyde 200cm, yatayda 250 cm uzunluğundaki standart alana uygun ölçüde olmalıdır. Gerekirse özel boylar için de üretilebilirler.

WeCreativez WhatsApp Support
Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada.
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim
Call Now Button