Flanşlı İskele Sistemleri

Flanşlı iskele sistemi, yapının şekline kolay uyum sağlayarak cephe iskelesi, galeri ve boşluklarda hacim iskelesi, döşeme altında taşıyıcı iskele, merdiven kulesi ve hareketli iskele gibi birçok kullanım alanı sunan, inşaat sahası, endüstriyel tesis ve tersanelerde yaygın olarak kullanılan çok yönlü bir iskele sistemidir.

Farklı amaçlar ile kullanılabilir, kullanım çeşitliliği sunar.

Değişik yapı şekillerine güvenli olarak kolayca uyum sağlar.

Tek bir çekiç darbesi kurulup sökülür.

İstenilen yükseklikte ve genişlikte emniyetle kullanılır.

Birleşim kaynakları robotik hatlarda el değmeden yapılır.

Flanşlar 8 mm kalınlığında olup hem alttan hem üstten kaynaklıdır.

Flanşlı Güvenlikli İskele Nedir?
Flanşlı iskele sistemleri en yaygın kullanılan iskele sistemlerinin başında gelmektedir. Hem Cephe İskelesi olarak, hem de Kalıpaltı İskele sistemlerinde kullanılabilir.

Başta Mimari Yapılar olmak üzere, endüstriyel yapılar, liman işleri, gemi bakım onarım işleri, uçak bakım onarım işleri, sanat yapıları (köprü, menfez vb.), enerji santralleri, fabrikalar gibi her türlü çalışma ortamında kullanılabilir bir sistemdir.

Flanşlı İskele Kurulumu Nasıl Yapılır?
Kamalı Flanşlı iskele kurulumu sayfamızda 3D olarak yapılan modellemelerle sırasıyla gösterilmektedir. Kullanılırken kurulum-söküm (montaj-demontaj) aşamalarında pratik, malzemelerin birbirleriyle birleşim mantığı aynı, genellikle standart ölçülerde üretilmesiyle devamlılığı olan ve şantiye ortamlarında deformasyona karşı dayanıklı sistemlerdir.

Flanşlı İskelede Bağlantı ; Dikey elemanlar üzerinde belirli aralıklarla bulunan ‘’Flanş’’ olarak isimlendirilen bağlantı kısmı ile Yatay elemanları baş kısmında bulunan ‘’Kurtağzı’’ mekanizmasının bağlantı noktasına yerleştirilmesiyle oluşur.

Flanşlar 8,0mm sacdan imal edilir. Kaynak robotu aracılığıyla 50cm ve 100cm aralıklar ile gaz altı kaynak kullanılarak boruya kaynatılır.

Galvanizli Güvenlikli Flanşlı İskele Malzemelerimiz, OĞUZHAN® markalı olarak TS EN 12810 Ön Yapımlı Bileşenlerden Oluşan Cephe İskeleleri Standartı ve TSE EN İSO 3834-2 Metalik Malzemelerin Ergitme Kaynağı İçin Kalite Şartları Standartına uygun üretilmektedir.

Flanşlı İskele üretiminde kullanılan borular mekanik ve kimyasal testleri yapılmış, TSE EN 10219-2 Yapısal Çelik Boru Standardına uygun borulardan imal edilmektedir. Daha sonrasında da iskele elemanları TSE 12810-2 ve TSE 12811-1 Standartlarına göre Dayanıklılık, Yükleme, Sehim ve Küre Atma deneylerine tabi tutulmuştur.

Flanşlı İskele ; Alt Ayar Mili, Başlangıç Ayağı, Dikey Eleman, Yatay Eleman, Çapraz Eleman, Yürüme Platformu(Sac Kalas), Topukluk(Tekmelik) , Merdivenli Platform, Çıkıntı Konsolu ve Aksesuarlardan oluşur.

Flanşlı iskele sisteminde ; Alt ayar mili 38,0/4,00mm, Dikey elamanlar 48,3/3,00mm, Yatay Elemanlar 48,3/2,50mm, Çapraz Elemanlar 48,3/3,00mm kesitlerinde TSE EN 10219-2 Standardına uygun borulardan imal edilmektedir.

İskele sistemi üzerinde bulunan tüm elemanlar, TSE 12810-2 ve TSE 12811-1 Standartlarına göre Dayanıklılık, Yükleme, Sehim deneylerine tabi tutulmuştur. Platformlar 2,50 mt yükseklikten 100 kg ağırlığındaki Küre atılarak test edilmiştir.

Flanşlı İskele Kurulumu : Alt ayar milleri ayarlanır, Başlangıç ayakları yerleştirilir, En alt yatay elemanlar eklenir, Dikey elemanlar yerleştirilir, Yatay elemanların tümü eklenir, Çapraz elemanlar eklenir, Metal platformlar yerleştirilir, Merdiven platformu yerleştirilir, Topukluklar yerleştirilir, Her 2,0 mt yükseklik için sırasıyla bu işlemler tekrarlanır, güvenlik amacıyla duvar bağlantısı gerçekleştirilir.

Dikey elemanlar, 50cm veya 100cm aralıklarda kaynakla birleştirilen 8,00mm sacdan imal edilmiş flanşlar ve 48,3/3,00mm borudan oluşur. Dikey Elemanlar 0,50mt, 1,00mt, 1,50mt, 2,00mt, 2,50mt ve 3,00mt ölçülerindedir.

Yatay elemanlar, İskele elamanlarıyla bağlantıyı sağlayan kurtağzı mekanizması ve 48,3/2,50mm çelik boruların birbirlerine kaynakla birleştirilmesiyle oluşur. İskele sistemi için korkuluk görevi görür, iskele güvenliğini arttırırlar. 0,35mt, 0,50mt, 0,70mt, 1,00mt, 1,20mt, 1,50mt, 1,80mt, 2,00mt, 2,50mt, 3,00mt ölçülerinde üretimi yapılabilmektedir.

Platformlar, iskele üzerinde çalışma alanları oluştururlar. 1,50mm Sac ve Başlık kısımlarından oluşurlar. Rulo sac, Rollform Makinesi ile şekillendirildikten sonra başlık kısımlarıyla gaz altı kaynak yardımıyla birleştirilir. Son olarak da galvaniz işlemine alınır. Genellikle enleri 25-35cm arasında ; boyları ise 0,70mt, 1,00mt, 1,20mt, 1,50mt, 1,80mt, 2,00mt, 2,50mt, 3,00mt ölçülerinde olabilir.

Merdivenli platformlar, iskele üzerinde katlar arasına geçişte kullanılırlar. Profil demirlerden oluşan iskeletinin üzerinde başlık, kancalar, merdiven kısmı ve yürüme platformu gibi sacdan imal edilen platform yüzeyi bulunur. İskele ölçülerine göre kapaklı kalaslı ya da sahanlıklı olmak üzere iki farklı tipte üretilebilirler. Boyları standart ölçülere uygun olarak ayarlanmaktadır.

Tekmelik, topukluk ikisi de aynı malzemeye verilen adlandırmalardandır. İskele platformları üzerinden malzeme düşmesini engellemek amacıyla kullanılan elemanlardır. 1,5mm galvanizli rulo sacların rollform makinesi ile şekillendirmesiyle oluşturulur. Yükseklikleri en az 15 cm, uzunlukları 300cm, 250cm, 200cm, 150cm, 120cm, 100cm, 70cm, 50cm arasındadır. Her platformda kullanılması uygundur.

Çıkıntı Konsolları, iskele üzerinde çalışma koşullarını en iyi hale getirmek için ek çalışma alanları oluştururlar. 48,3/2,50mm borulardan imal edilmektedir. Dikey elemanların flanş kısımlarından bağlantı yaparak, çıkıntı oluştururlar. Konsolların ; 0,35mt, 0,50mt, 0,70mt, 0,75mt, 1,00mt ölçülerinde üretimi yapılabilmektedir.

Duvar bağlantı elemanları iskele sistemini sabitleyerek hareketsiziği sağlamak için kullanılmaktadır. 48,3/3,00mm boru, kanca ve tij kısımlarından oluşan mekanizmaları sayesinde duvar ve iskele arasında güvenliği sağlarlar.

Aksesuarlar iskele sisteminde kullanılan malzemeler arasında güvenliğini ve iş akışını kolaylaştırmayı arttıran malzemelerdir. Bağlantı borusu, Kelepçe sistemleri, Ara örtücü ızgaralar vb. bunlara örnek olarak gösterilebilir.

Uygulama Alanları

gemi insaasi
endustriyel tesis
insaat sagasi
WeCreativez WhatsApp Support
Müşteri destek ekibimiz sorularınızı yanıtlamak için burada.
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim
Call Now Button